Направиха оглед на засегнатите места след бедствието

Направиха оглед на засегнатите места след бедствието

Последствията от бедствието в Смолянско все още не са преодоляни

Благодарение на предприетите миналата година превантивни дейности на речното корито в Смилян при тези проливни дъждове не се е стигнало до сериозни наводнения. Това констатираха при направения оглед на засегнатите места от ръководството на община Смолян. В Смилян ще се наложи да бъде възстановена една паднала подпорна стена. Пътят до Букаците е възстановен. Проблемният участък в Горово се довършва. Той продължава да бъде отворен само за високопроходима техника. При необходимост се ползва обходният път през рудоземското село Поляна. За свлачището там ще бъде поискана помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация след като кметът на Общината направи оглед на засегнатите участъци в селата Смилян, Горово и Букаците. Продължават аварийно-възстановителните дейности по засегнатите места.

Най-много засегнати при последното бедствие бяха селата Мугла, Горово, Елево, Киселчово и Кошница в община Смолян, както и Ждребево и Кестен в Девинско.

Сериозно притеснение има и от страна на общините в Смолянско относно разплащането на средствата от фонда за Бедствия и аварии, като в някои общини, възстановяването на средствата се бави с години.

Вирни се горе