Наградиха зрелостничка от Смолян за отличен успех от просветното министерство

Наградиха зрелостничка от Смолян  за отличен успех от просветното министерство

Младите хора на Смолян са знаещи, умни, талантливи и креативни. Радват ни с постиженията си, което ни кара да се чувстваме горди. Днес вълнуващ повод събра в заседателната зала на община Смолян учители, ученици и служители на Райковската гимназия. Мартина Седефова Билянска, зрелостничка от Випуск 2018 е удостоена с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“ за отличен успех 6.00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за учaстие в Национален конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ – 2017 г., съобщиха от учебното заведение.

На събитието присъства кметът на община Смолян Николай Мелемов и секретарят на общината Момчил Николов. Мария Семерджиева, началник на Регионално управление на образованието връчи на Мартина почетното отличие. В обръщението си към зрелостничката, Семерджиева подчерта, че тази диплома е повод за гордост, защото е резултат от личните й усилия през всичките години на обучение, на съдействието на семейството й и знанията, които нейните учители са и дали. Пожела й здраве и нови успехи. Кметът Мелемов, пожела на Мартина да следва мечтите си и да помни, че винаги ще има подкрепата на своето училище, на своя роден край и на своите близки. Директорът на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева прочете поздравителен адрес и благодарствено писмо към семейството.

Особено развълнувани бяха родителите на момичето и нейната баба, г-жа Камбарева, дългогодишен начален учител. Радостта си изразиха и г-жа Павлина Мелемова, класен ръководител, Христина Костова – учител по български език и литература, г-жа Куклева, г-н Узунов. От името на съучениците бяха отправени два музикални поздрава. Елица Димитрова от XI г клас изпя песните „Богатство“ и „Малкия град“ на група Тангра.

Вирни се горе