Наградиха участниците в маратона в Мадан, по повод Празника на града и Деня на миньора

Наградиха участниците в маратона в Мадан, по повод Празника на града и Деня на миньора

Започнаха празничните мероприятията , посветени на честванията на празника на града и деня на миньора. В първия ден от празничната програма са заложени редица мероприятия, които продължават да текат.

Сутринта от 9:00 часа бе даден старта на маратона, организиран от „Горубсо“ АД. След близо 4- километрово бягане първи сред момчетата до 14 год. стана известният ни вече спортист, шампион в много видове спортове – Филип Чукаров, а при момичетата първа финишира по-малката му сестричка Елина. При възрастните, които трябваше да направят две обиколки на трасето, първа сред дамите пробяга разстоянието Теодора Гецова , а при мъжете Радостин Капуджиев. В мероприятието се включиха и Големите имена в маратона –Нонка Кадиева, Руско Кадиев и Венцислав Чавдаров, които получиха специални награди за примерът, който дават на младите.

Награди за спомен от маратона, получиха всички участници, класирали се на I.II и III- място в своята категория, като такава имаше и за най-малкият участник – Семир Пулев – на 6 год., и за най-възрастен маратонец – Христина Андреевска на прекрасните 68 год.

Специална награда и парична сума получиха и децата от ЦСРИ „Детелина“– град Мадан.

Награда взе и Валентин Чевлиев- 13-годишен , който пробяга разстоянието за възрастни.

Вирни се горе