Над 500 тона сняг извозиха от централните части на Смолян

Над 500 тона сняг извозиха от централните части на Смолян

Над 500 тона сняг и лед са събрани и извозени от централните улици на Смолян в участъка между централна автогара и Новия център.

Втори ден екипи на пътноподдържащата фирма разбиват леда около улиците и тротоарите, съобщиха от фирмата. В акцията участват 4 фадроми и 3 самосвала. От вчера до днес са направени повече от 50 курса. Целта е централната част на Смолян да се почисти идеално, тъй като според метеорологичните прогнози на 2,3, 4 и 6 февруари се очакват нови снеговалежи в региона. Работната седмица, която предстои пък ще бъде изключително студена с температури от минус 19 – минус 20 градуса през нощта, до минус 5 през деня.

Акцията за извозването на сняг и лед от центъра на града е разпоредена лично от зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов. В нея участват и затворници, както и служителите от временната заетост и работниците по чистота на „Титан”, които чистят сняг и лед от тротоарите и площадите в града. В Смолян след кратък снеговалеж през нощта се образува нова снежна покривка с дебелина между 3 и 5см.

Всички пътища са проходими при зимни условия. Въведени са следните ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, в района на Чепеларе и високопланинските села в община Мадан. Шест машини на снегоподдържащата фирма работят за опесъчаването и осоляването на общинската пътна мрежа. Верижна машина поддържа пътя към Мугла. Снегорин работи и за уширяването на шосето към Турян и Пещера.

Вирни се горе