На семинар представиха „Добри практики при реализацията на проекти"

На семинар представиха „Добри практики при реализацията на проекти"

Областен информационен център (ОИЦ) – Смолян проведе втори семинар на тема: „Добри практики при реализацията на проекти, финансирани от програма ЕТС „Гърция – България 2007-2013”.

Семинарът е втори по ред на тази тема и се проведе в Смолян, а участие взеха представители на администрацията, нестопанския сектор и физически лица от Област Смолян.

В програмата беше включено представянето на няколко проекта по програма Европейско териториално сътрудничество (ЕТС) „Гърция – България 2007-2013“, които са изпълнени на територията на Област Смолян: проект „Трансгранични транспортни връзки и комуникации – основа за подобряване качеството на живота в пограничните райони“ с акроним CONNECTION, представен от Димитър Кузманов, Гл. експерт в отдел „КАКРР“, Областна администрация – Смолян; проект: „Насочени действия за превенция и терапия на туберкулозата и хепатит В“ с акроним TIPTBHB, представен от д-р Мими Кубатева, директор на Регионална здравна инспекция – Смолян; и проект: „Промотиране на културното наследство на Еврос и Смолян чрез алтернативен туризъм“ с акроним EVROS-SMOLYAN ROAD OF CULTURЕ, представен от Златка Николова, Изпълнителен директор на Асоциация на родопските общини.

Представянията бяха последвани от активна дискусия с акцент върху успешните практики при изпълнението на проектите и споделяне на трудностите, свързани с финансовото им управление.

Вирни се горе