На сайта на Австрийското посолство вече ще четат за Смолян

На сайта на Австрийското посолство вече ще четат за Смолян

Днес кметът Николай Мелемов и търговският съветник към австрийското посолство Михаел Ангерер откриха форум на австрийски фирми: „Туристическа инфраструктура : Ноу-Хау и оборудване”, който се проведе в Пампорово.

Зам.-кметът Марин Захариев направи кратка презентация за Смолянска община. Осем австрийски фирми представиха дейността си в сектора на туризма и туристическата инфраструктура – лифтови съоръжения, приложения за айфони, които са хит сред австрийските скиори, защото им дават информация за метеорологичните условия, както и панорамни площадки и атракции свързани с екстремния туризъм. Интересна беше презентацията за развитие на социалните компетенции. В рамките на тази проява осемте австрийски фирми представиха своето ноу-хау, продукти и консултантски услуги, които могат да намерят приложение в многобройни проекти в областта на туризма и туристическата инфраструктура в страната,съобщиха от пресцентъра на общината.

В презентациите бяха засегнати още разработване на проекти в туризма, планове за развитие на курортите, управление на хотели, изграждане и управление на ски региони и целогодишни курорти, въжени линии, кабинкови и седалкови лифтове, влекове, консултации относно хотелския и туристически мениджмънт, обучение, специализирани курсове и семинари, тренинг.

Организатори на форума бяха Стопанската камара на Австрия и търговският представител на Австрийското посолство. Мелемов коментира, че тази среща е изключително полезна, защото дава отлични възможности да се установят контакти за бъдеща съвместна дейност с водещи фирми от Австрия, притежаващи ноу-хау и отлични референции в сектора на туризма и туристическата инфраструктура. Михаел Ангерер беше впечатлен от презентацията на община Смолян и обяви, че ще я качи на сайта на австрийското посолство.

Проведоха се и индивидуални разговори между представители на български фирми и институции с австрийските компании. В тях участваха изпълнителният директор и председателят на Регионалната туристическа асоциация «Родопи» – съответно Георги Пампоров и Пентелей Мемцов.

В срещата участваха още олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и мл.експерт в дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми, международни и младежки дейности” Александър Караджов.

Вирни се горе