На работна среща обсъдиха проблеми и предприеха мерки за финансово оздравяване на МБАЛ - Девин

На работна среща обсъдиха проблеми и предприеха мерки за финансово оздравяване на МБАЛ - Девин

В залата на Общински съвет – Девинвчера беше проведена работна среща по проблемите, свързани с бъдещото развитие на „МБАЛ-Девин”ЕАД. На срещата присъстваха: кметът на община Девин- Красимир Даскалов, председателят на ОБС-Девин – Руси Чаушев, зам.- кметът на общината – Владимир Солаков, директорът на „МБАЛ-Девин” ЕАД – Радка Грозданова, общински съветници, лекари, медицински сестри и др.

Дискутирани бяха въпроси, касаещи стари задължения на болницата и възможности за вземане на своевременни мерки за недопускане на изпадането на здравното заведение в още по-тежко финансово състояние.

Бяха набелязани няколко спешни и конкретни мерки, с които да се започне финансовото оздравяване на болницата, а така също и да се подобрят условията за работа на персонала и пребиваването на пациентите. Кметът Красимир Даскалов, увери всички присъстващи, че полага усилия за намиране на възможност за финансиране на енергоефективни мерки, включващи саниране на сградата и изграждане на цялостна топлинна инсталация.

Накрая той предложи, а присъстващите приеха, тези срещи да станат периодични, за да може да се следи напредъка по всички поставени въпроси.

Вирни се горе