На 4 ноември в община Смолян ще се проведе поредното заседание на Комисията по Инвитро

На 4 ноември в община Смолян ще се проведе поредното заседание на  Комисията по Инвитро

На 4 ноември т.г. от 15,00 часа в община Смолян ще се проведе редовно заседание на Комисията по Инвитро, определена със Заповед № 2576/03.12.2015 г. на кмета Николай Мелемов. Ще се разгледат подадени заявления и ще бъдат одобрени кандидати за финансово подпомагане от фонда. При предишното заседание на Комисията в края на юни т.г. бяха одобрени 4 двойки с репродуктивни проблеми, които да бъдат подпомогнати финансово от местния фонд „Инвитро” . Общата сума, която се отпусна на одобрените кандидати от първото заседание на комисията е 5 300 лв. Средствата са разпределени според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията.

За втора поредна година стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда. След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември 2014 г. създаването на този фонд „Инвитро”. Местният парламент прие и Правилник за дейността му. В чл.5 от този правилник са упоменати необходимите документи за кандидатстване. В Комисията са включени общински съветници, лекари, представителят на фондация „Искам бебе” за Смолян.

Подробностите и необходимите приложения за кандидатстване са публикувани на сайта на община Смолян: http://www.smolyan.bg/bg/menu/content/1127. От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.

Вирни се горе