На 28 юли ОбС-Смолян ще заседава

На 28 юли ОбС-Смолян ще заседава

Общинския съвет на Смолян ще проведе на 28 юли 2016 г. от 15.00 часа заседание при следния дневният ред :

  1. Кандидатстване на Община Смолян в програмата на Проект „Красива България” за 2016 година.

  2. Участие на Община Смолян в създаване на Структура за Пълно Обслужване СПО (one-stop-shop) за подготовка и финансиране на проекти на местни власти за енергийна ефективност и ВЕИ в региона на Родопите като част от Асоциацията на родопските общини (АРО).

  3. Учредяване на безвъзмездно право на ползване на вещи частна общинска собственост без търг или конкурс на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ на медицинска апаратура, доставена за Регионален онкологичен център, гр. Смолян, по договор HiPERB/05/D/SUP/BG_01, финансиран по линия на Гръцки план за Икономическо възстановяване и развитите на Балканите.

  4. Вземане на решение за поемане на дългосрочен дълг за рефинансиране на съществуващ дълг на Община Смолян чрез емитиране на облигации.

  5. Допълнение на списъка на длъжностите и на лицата за 2016 година, които имат право на транспортни разходи.

  6. Продажба на общински жилищен имот.

  7. Продажба на поземлен имот с идентификатор 67653.915.649 – частна общинска собственост по реда на чл.35, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.45, ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество чрез публичeн търг с тайно наддаване.

  8. Продажба на Урегулиран поземлен имот II – 242, кв. 30 по плана на с. Могилица, общ. Смолян.

  9. Продажба на Урегулиран поземлен имот VІІ-държ., в кв. 6 по плана на с. Бостина, общ. Смолян.

  10. Предоставяне на част от имот публична общинска собственост за безвъзмездно управление на Окръжен и Районен съд – Смолян по реда на Закона за общинската собственост.

  11. Предоставяне на безвъзмездно право на ползване на сгради-общинска собственост на читалищата на територията на община Смолян.

  12. Отдаване под наем на части от имот публична общинска собственост, находящи се в сграда с идентификатор 67653.934.394.1 (плувен басейн ) по реда на Закона за общинската собственост.

  13. Провеждане на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на части от учебно заведение по реда на Закона за общинската собственост.

  14. Отдаване под наем чрез публичен търг с тайно наддаване на общински терен за поставяне на временни преместваеми – увеселителни съоръжения по реда на чл.56 от Закона за устройство на територията , Закона за общинската собственост и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в община Смолян.

  15. Възмездно право на надстрояване върху поземлен имот 67653.917.394 – частна общинска собственост по реда на чл. 38, ал. 2 от Закона за общинската собственост.

  16. Прекратяване на съсобственост по реда на чл. 36, ал.1, т. 2 от ЗОС във връзка с чл. 36 от Закона за собствеността – наследници Гвоздев.

  17. Прекратяване на съсобственост по реда на чл. 36, ал.1, т. 2 от ЗОС във връзка с чл. 36 от Закона за собствеността – Станчеви.

  18. Прекратяване на съсобственост по реда на чл. 36, ал.1, т. 2 от ЗОС във връзка с чл. 36 от Закона за собствеността – Тодор Христев Караманолев

  19. Прекратяване на съсобственост по реда на чл. 36, ал.1, т. 2 от ЗОС във връзка с чл. 36 от Закона за собствеността – Олга Димова

  20. Предоставяне на общински поземлен фонд на основание §27, ал.2, т.1 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ЗИДЗСПЗЗ/

  21. Разрешение за изработване на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на поземлен имот с №000017 в местност „Поленки”, землище с. Горово.

  22. Разрешение за изработване на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на поземлен имот с №003007 в местност „Разсадьов чучур”, землище с. Соколовци.

  23. Упълномощаване на представител на Община Смолян за участие в редовно годишно Общо събрание на акционерите на Общинска банка АД, насрочено за 09.09.2016 г., и гласуване по дневния ред.

  24. Определяне на представител на Общински съвет – Смолян в поименния състав на Областен съвет за намаляване на риска от бедствия.

Вирни се горе