Музей на илюзионното изкуство ще радва туристите в Момчиловци

Музей на илюзионното изкуство ще радва туристите в Момчиловци

Българският актьор и илюзионист Ненчо Илчев, роден в китното родопското село Момчиловци, създава музей на илюзионното изкуство там. Това ще е първият по рода си музей у нас и се очаква да се превърне в още една от атракциите в смолянското село, известно по света с ежегодния фестивал на киселото мляко, множество параклиси, Аязмото, частни хотелчета и други забележителности.

Актьорът Ненчо Илчев, който е автор на идеята и неин реализатор се надява експозицията да бъде достъпна за посетителите през тази есен, която ще се помещава в сградата на читалището, в общо три помещения.

Сред ценните предмети в колекцията на Ненчо Илчев, събирана 30 години, са част от реквизитите на известни български илюзионисти като Васил Николаев – Орфи, Евстати Карайончев – Мистър Сенко, Димитър Димитров и други. Търсенето на подобни експонати, които да обогатят експозицията продължава. Министърът на културата е дал вече съгласието си за създаването на такъв музей в Момчиловци.

Подобен музей на илюзионното изкуство, но с други мащаби има в Лас Вегас, създаден от световно известният маг Дейвид Копърфийлд.

Вирни се горе