Модернизирха болницата в Златоград с проект за 2 млн.лв.

 Модернизирха болницата в Златоград с проект за 2 млн.лв.

С два милиона лева модернизираха Многопрофилната болница за активно лечение “Проф. д-р Асен Шопов” в Златоград по проект на Оперативна програма „Регионално развитие“. В рамките на проекта са доставени 65 апарата и специализирано медицинско оборудване за осигуряване на висококачествена диагностика, лечение и долекуване за всичките пет отделения.

С реализирането на проекта болницата в Златоград е най-добре оборудваната общинска болница в региона и в рамките на България, каза депутатът д-р Даниела Дариткова: “Най-голямата радост на всички е закупеният 16-срезов скенер, който е изключително модерен в областта си и много полезен за лечебното заведение. Почти изцяло оборудвана с нови апарати е клиничната лаборатория. Във всички отделения има нова апаратура, която ще бъде полезна за съвременната и по-добра диагностика и лечение на пациентите на болницата”, предаде БНР.

Кметът Мирослав Янчев: “Преди няколко минути ние открихме съвсем ново оборудване, което беше доставено по Оперативна програма “Регионално развитие” на стойност милион 460 хиляди лева, а ремонтът, който беше извършен там, където се доставя оборудването в помещението в болницата, беше на стойност 400 хиляди лева. Всяко едно отделение вече разполага с всички необходими оборудвания, които са специализирани и с това си мисля, че ще подобрим изключително много качеството на диагностиката, на здравеопазването в община Златоград”.

Проектът е изключително ценен за общината, коментират златоградчани: “И не само за нашата, защото тази болница обслужва още две общини, а именно община Неделино и община Кирково. Изключително сме благодарни на предишното правителство, на местната власт, на ръководството на болницата, на госпожа доктор Даниела Дариткова, с чиято помощ и съдействие успяхме да се преборим за този проект и сега берем неговите плодове. Една от най-модерните техники е в тази болница”.

Вирни се горе