Модерна спортна зала изграждат в училище в Мадан

Модерна спортна зала изграждат в  училище в Мадан

Желанието и трудът на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов за подобряване условията за качествено образование и спорт на децата в едно от най-големите училища в общината, се увенчаха с успех. Проектът за изграждане на модерна спортна зала към СОУ „Отец Паисий” е одобрен и ще бъде финансиран.

Целевите средства, за изграждане на залата, възлизат на близо половин милион лева и са осигурени от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Според параметрите на проекта в северната част на училището се предвижда пристрояване и изграждане на новата зала. Тя ще разполага със спортен терен с размери 38.5 м/17.40 м, където да се организират часове по спорт към училището, както и междукласови турнири по колективни спортове като баскетбол, волейбол, тенис и други спортни занимания . Пристройката ще има топла връзка със сградата на училището. Това ще бъде най-модерното училищно спортно съоръжение на територията на общината.

Идеята и приоритет на общинското ръководство е да стимулира и да създава добри условия за развитието на спорта в общината, като първата стъпка в тази посока е и изграждането на модерни и многофункционални спортни зали с европейски възможности и интериор, заяви градоначалникът. „ Спортът и физическата активност са от изключителна важност за развитието на децата и те неминуемо трябва да вървят ръка за ръка с учебния процес”, допълни той.

Вирни се горе