Младежки групи ще контролират и напътстват работата на кметската администрация в Неделино

Младежки групи ще контролират и напътстват работата на кметската администрация в Неделино

По инициатива на кмета на общината Стоян Беширов, се състоя среща на учащи се от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. На поканата на градоначалника се отзоваха 20 момичета и момчета. Срещата премина в конструктивен дух, който беше наложен от самия инициатор още в самото начало. Беширов поиска от младите хора да бъдат негов коректив, да му сочат грешките, да сигнализират за лоша работа на общински служители, за безстопанствено отношение към общинската и държавна собственост, за непривично поведение на служители от администрацията и учители от училището, за разюзденост сред ученици, чиито родители са на гурбет в чужбина.

Беширов обсъди с младежите проектите по който работи и ще работи общината и поиска от тях за в бъдеще да го насочват как биха искали да изглежда техния роден град и община.

Младежите приеха с единодушие темите, по които настоява кмета на общината да го контролират и да му помагат за по-ефективна работа в името и за благополучието на Неделино. Те предложиха да се изградят Активни младежки групи в помощ на кмета и кметската администрация, а следващата среща да се проведе в началото на май, като стане практика всеки месец да се събират и да насочват своята работа. На сбирката през май ще бъде избрано формално ръководство на АМГ и ще бъде обсъден план за тяхната работа.

Вирни се горе