Министърът на образованието посети община Девин

Министърът на образованието посети община Девин

Вчера в община Девин се състоя официалната работна среща между Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, Мария Семерджиева –началник на Регионално управление на образованието гр. Смолян, Красимир Даскалов кмет на община Девин и местните директори и учители на училища и детски градини.

Визитата на министъра обхвана три училища от общината-ОУ ”П.К .Яворов” с. Гьоврен, Професионалната гимназия по електротехника ”А .С. Попов” и СУ ”Христо Ботев” гр. Девин.

Поводът за посещението на г-н Вълчев е, че област Смолян е сред областите в България с най-много защитени училища-общо 27 и 16 защитени детски градини. Въпреки проблемите, свързани с миграцията на населението към по-големите населени места, както и в чужбина, община Девин разполага с невероятно добра база, сграден фонд, спортни площадки, които са предпоставка за отлична образователна система и високи постижения сред обучаващите се.

Министър Вълчев се обърна към педагогическите специалисти да бъдат още толкова мотивирани за успешно обучение на подрастващите, за да им се създаде една оптимална среда и благосъстояние в учебната им дейност. Той подчерта, че благодарение на добрия преподавателски колектив в местните училища, учениците от областта са сред тези , които са с най-високите резултати на външни оценявания, което е повод за гордост. В региона има запазени традиции и е необходимо да се обърне внимание на всяко дете, за да се разгърне неговият потенциал и да получи житейски възможности. Визитата на министър на МОН е прецедент за училищата в община Девин, това е един добър пример, че образованието и обучението на децата ни са сред приоритетите в местната власт и сред водещите теми в ежедневието на кметът Красимир Даскалов.

“Да не забравяме, че наследниците ни са водещият фактор в живота ни, нашето продължение, нашето бъдеще и нашият повод да мечтаем и да вървим напред. Пожелаваме си и дори сме убедени, че с общи усилия от страна на местното самоуправление и висшите органи на държавната власт, както и работата им в екип, ще се постигнат ОТЛИЧНИ резултати в образоването на нашите деца за един бъдещ достоен живот на родна територия”, посочи министър Вълчев.

Вирни се горе