Международен фонд "Козлодуй" финансира три проекта на община Златоград

Международен фонд "Козлодуй" финансира три проекта на община Златоград

На официална церемония в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и директорът на Дирекция “Ядрена безопасност” на Европейската банка за възстановяване и развитие Винс Новак, подписаха споразумения за предоставяне на безвъзмездна помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност, финансирани по линия на Международен фонд “Козлодуй”. Община Златоград получи одобрение за финансиране на три проектните предложения, по Мярка 3 – Високоприоритетна проектна линия за енергийна ефективност за общински сгради за общини в страната:

  1. „Енергоефективни мерки за сградата на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград на стойност 250 169,18 евро, в която е включено полагане на топлоизолация на сградата и ремонт на покрива;

  2. „Енергоефективни мерки за сградата на СОУ „Антим I-ви” гр. Златоград на стойност 91 213,52 евро, в която е включено подмяна на дограма и полагане на топлоизолация на сградата;

  3. „Енергоефективни мерки за сградата на Общинска администрация гр. Златоград ” на стойност 96 120,70 евро, в която е включено подмяна на дограма и полагане на топлоизолация на сградата по фасади северозапад и югозапад.

С изпълнението на дейностите по подмяна на дограма и полагане на външна и вътрешна топлоизолация на сградите, окончателно ще се изпълнят всички енергоефективни мерки, препоръчани в енергийните одити, а за сградите ще бъдат издадени сертификати, отговарящи на енергопотребление – клас А. На церемонията по връчване на договорите за финансиране присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Министър Добрев увери, че това е най-мащабната програма за енергийна ефективност в страната и сподели, че очаква във всяка една от санираните сгради да се постигнат икономии от между 50 и 70 на сто.

Вирни се горе