Николай Мелемов: Отварянето на пътя Рудозем-Ксанти е антикризисна мярка за нашите общини

Николай Мелемов: Отварянето на пътя Рудозем-Ксанти е антикризисна мярка за нашите общини

Трябва да работим за отварянето на пътя Рудозем-Ксанти, защото това е и антикризисна мярка за нашите общини, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът прие днес в кабинета си делегацията от община Авдира, водена от кмета Василис Чолакидис. Трябва да съгласуваме целите си и да поставяме този въпрос пред правителствата ни, защото и двата региона страдаме от това, че не се отваря този път, каза още Мелемов, съобщиха от пресцентъра на общината. Очакваме да сформираме правителството, за да поставим отново на дневен ред този път, поясни Чолакидис. Той каза още, че от 2009 г досега бюджета за община Авдира му е намален на 60% заради кризата. В срещата участва и областният управител Стефан Стайков. Въпросите за предстоящото побратимяваме на пет наши села с гръцки, обсъдиха още Мелемов и Чолакидис. Той присъства и на традиционния „Ден на кмета” в общината по покана на нашия градоначалник.

След срещата в общината, двамата кметове дадоха старт на съвместните дейности по проект „Биоразнообразието в Родопите и езерото Вистонида – предпоставка за икономически растеж чрез активно териториално сътрудничество”, осъществяван по Програма „Европейско териториално сътрудничество ”Гърция – България 2007 – 2013“.

Пред медиите бяха представени основните дейности и очакваните резултати от изпълнението на проекта, който е в размер на 1 159 042 евро, от които 841 492 евро са за община Смолян и 317 550 евро за община Авдира. Продължителността му е 24 месеца.

Вирни се горе