Мелемов обяви ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите

Мелемов обяви ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите

По повод 21 октомври община Смолян обявява едногодишен ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”. Инициативата оповести кметът Николай Мелемов на днешната тържествена сесия на местния парламент, посветена на 101 години от Балканската война и Празниците на Смолян. Творбите на младите фотолюбители трябва да отразяват факти и събития от сферата на бита, културата, образованието, младежките дейности, историята, икономиката, архитектурата, спорта, забележителностите и природата на Смолянска община през четирите годишни сезона. След извършване на подбор от компетентна комисия и класиране на най-добрите фототворби, същите ще бъдат включени в специален фотоалбум за община Смолян. Периодът за работа е от 21 октомври 2013 г. до 31 август 2014 г.

Авторите, чиито творби са класирани на призови места в конкурса, ще бъдат наградени на следващия празник на Общината. Условията и подробностите за участие в ученическия конкурс ще бъдат оповестени в кратък срок на сайта на община Смолян. Мелемов посочи, че 21 октомври е знакова дата в живота на Смолян и на нашия край, защото преди 101 години чрез подвига на опълченците на връх Средногорец се поставя възраждането на Родопите, за да стане Смолян днес един прекрасен европейски и перспективен град. Областният управител инж.Димитър Кръстанов поздрави с родопския Трети март, от името на правителството, присъстващите на тържественото заседание. Той пожела здраве, успехи и конкретни стъпки в укрепване на страната ни.

В началото на тържественото заседание директорката на РИМ „Стою Шишков „ Таня Марева изнесе слово по повод 101 години от Освобождението на Родопите и посочи, че отново и отново ще повтаряме разказа за свободата на нашия край. Тези факти ни връщат към паметни събития и геройства и ни дават морални устои за национално самочувствие. На тържествената сесия присъстваха още депутатът Дора Янкова, общински съветници, почетни граждани и смолянчани.

Вирни се горе