Мелемов награди победителките в осмомартенския турнир за „ Купата на кмета”

Мелемов награди победителките в осмомартенския  турнир за „ Купата на кмета”

Футболистките от ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” за втори път спечелиха приза

Кметът Николай Мелемов награди победителките в тазгодишния футболен турнир за „Купата на Кмета”, който се проведе за втори път и е по повод 8-ми март. Особено ми е приятно да връча наградите в най-красивия турнир, който стана вече традиционен. Ще създадем още по-добри условия, за да може да спортувате и да се състезавате, посочи пред младите дами Мелемов . Освен купата, победителките получиха грамоти и футболни екипи. За останалите участнички също имаше грамоти и по една футболна топка. Всички футболистки получиха цветя, техните учителки също. Цветя имаше и за всички майки и баби дошли да ги подкрепят. Организацията и наградите осигури кметът Мелемов.

Във футболния турнир взеха участие 4 отбора от 4 общински училища, момичета 4-8 клас. Изиграха се общо 4 срещи.Отборите бяха разделени на 2 групи по два отбора , като победителите от двете групи играха за 1-во и 2-ро място. Това бяха отборите на ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров” , които в предварителната среща срещу ОУ „Иван Вазов” се наложиха с 2:1. Победителят пък от предварителната среща между СОУ „Отец Паисий” победи ОУ „Юрий Гагарин” с 4:0, падналите играха за 3-то и 4-то място, а това бяха учениците на ОУ „Иван Вазов” срещу ОУ „Юрий Гагарин”. Резултатът беше в полза на ОУ „Иван Вазов”, които спечелиха с 6:1. Финалът между СОУ „Отец Паисий” и ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров” , беше спечелен от момичетата на ОУ „Проф. д-р. Асен Златарон” с резултат 4:2. При резултат 2:2 в редовното време се наложи изпълнение на дузпи, при които превес взеха момичетата от кв. „Райково”, коментира Даниела Керекелова, която отговаря за „Спортните дейности” в община Смолян.

Мачът беше истински финал, 1:0 за СОУ „Отец Паисий” , ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров” изравниха, момичетата от СОУ „Отец Паисий” отново поведоха, но не за дълго, защото ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров” отново изравниха. Така се стигна до дузпи при които по- точни бяха момичетата от ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров”. Те спечелиха купата за втора поредна година. И двата отбора имаха агитки, които през цялото време не спираха да ги подкрепят. Смея да твърдя, че тазгодишният турнир е едно ниво по -добър от миналогодишния. Момичетата бяха много по- добре подготвени технически и тактически, затова трябва да благодарим на техните учители, като се надяваме, че през 2015г. те ще са още по- добре подготвени и ще има повече участнички, допълни Керкелова.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

  1. ОУ „ПРОФ. Д-Р. АСЕН ЗЛАТАРОВ”- СМОЛЯН – учител – Силвия Чешмеджиева

  2. СОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” – СМОЛЯН – учител – Екатерина Соколова

  3. ОУ „ИВАН ВАЗОВ” – СМОЛЯН – учител –Марин Мирчев

  4. ОУ „ЮРИЙ ГАГАРИН” – СМОЛЯН – Росица Глухова

Награди имаше и за:

Най-добра вратарка – Атанасия Василева – ОУ „Иван Вазов”

Гол майсторка – Елена Соколова – СОУ „Отец Паисий”

Най – полезна състезателка – Светлана Караасенова – ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров”

Най-технична състезателка –Траяна Боянова – СОУ „Отец Паисий”

Съдия на турнира беше Венцислав Иванов

Вирни се горе