Машини дежурят на пътя Рудозем-Смилян заради падащи камъни

Машини дежурят на пътя Рудозем-Смилян заради падащи камъни

Машини и работници на пътно поддържаща фирма дежурят по пътя Рудозем-Смилян, където от сутринта има проблеми с паднали камъни по пътищата, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление. Заради падналите скални маси в следствие на последните дъждове, движението между 7 и 8 километър временно беше ограничено в едното платно, но в момента движението се осъществява нормално, съобщи Дарик..

„Има единични случаи на паднали камъни, които своевременно се разчистват. Има дежурни групи от фирмата, която поддържа пътя и при нужда разчиства своевременно“, коментираха от Областно пътно управление в Смолян. От фирмата потвърдиха, че има подсигурени екипи и дежурят на място, като са готови дори да подсигурят и допълнително техника при нужда, за да не се ограничава или спира движението.

Въпросната пътна отсечка е основна за движение на тежкотоварни автомобили, след прекъсването на пътя Смолян-Средногорци, заради свлачище. През пролетта, и там беше се активизирало свлащите и пътя бе затворен за дни.

Проблеми с движението заради дъждовете има и в участъка Чепеларе-Рожен. Шофьорите да се движат с повишено внимание при км 83 поради пропаднал банкет, съобщават още от Областно пътно управление.

Вирни се горе