Марин Захариев поздрави от името на кмета Мелемов редакционната колегия на списание „Родопи”, което отбелязва 15 години

Марин Захариев поздрави от името на кмета Мелемов редакционната колегия на списание „Родопи”, което отбелязва 15 години

Зам.-кметът Марин Захариев взе участие в две събития, които организира днес Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър” в Смолян. С кръгла маса и дискусия бе отбелязана 15-годишнината на сп. „Родопи”, а след това тържествено бяха връчени дипломите на 131 абсолвенти от Випуск 2016.

От името на кмета Николай Мелемов, заместникът му Захариев прочете поздравителен адрес към редакционния екип на сп. „Родопи” по повод годишнината. В него се казва: „ Радвам се, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с хубавия празник – честване на 15 години на списание „Родопи”. Прекрасен екип от знаещи и можещи хора, които отдавате подкрепа, творческа енергия и журналистически плам за реализиране на голямата цел – по – добрата информираност на обществото за миналото, настоящето и бъдещето на родопския край. От страниците на списанието лъхат родолюбие, съзнание за силата на корените и ясен поглед към съвременните политически, икономически и обществени тенденции. Желая ви от сърце да продължавате да правите списание, което ни е нужно. Да сте на гребена на творческото вдъхновение, да създавате нови и запомнящи се страници и да издадете още много броеве на списание „Родопи”. Пожелавам ви още дълги години все така професионално и отговорно да приучавате своите читатели да търсят вашата гледна точка, да стават ваши приятели и почитатели, каквито се чувстваме ние”, се казва още в поздравителния адрес. Участниците в дискусията отбелязаха, че списание „Родопи” има не само регионално, но и национално значение, защото то е университетско и научно издание. Вече 15 години списанието носи истината за планината, бори се срещу фалшификациите на миналото, дава отпор на новопръкнали се изследователи, които преобръщат както им е угодно историята на тази сакрална планина. В списването му участват видни български учени и общественици – академици, член кореспонденти, професори, краеведи, кметове, областни управители и др.

Специални поздравления получи и доц. д-р Христо Гиневски, гл.редактор на изданието, който е положил много усилия за възстановяването му. Знаковото в миналото периодично издание пред 15 години започва да се издава по решение на ръководството на ВСУ „Черноризец Храбър”. Това е станало със съгласието на неговия дългогодишен главен редактор Николай Хайтов. Добрата новина е, че ВСУ „Черноризец Храбър” ще продължи да издава списание „Родопи”. Това обяви вицепрезидентът на висшето учебно заведение Яни Янев. След кръглата маса, на официална церемония бяха раздадени дипломите на 131 абсолвенти от Випуск 2016. Зам.-кметът Захариев поздрави абсолвентите като им пожела успешна професионална реализация. Да не забравят колегите, преподавателите си и който може да остане в Родопите. Дипломиралите се студенти бяха поздравени от вицепрезидента на ВСУ Яни Янев, директорката филиала в Смолян д-р Анелия Пържанова, от евродепутата Владимир Уручев, депутатите д-р Даниела Дариткова , Дора Янкова и Хайри Садъков, вр.и.д. областен управител Момчил Караиванов и др. Събитието уважиха още кметове от областта, началникът на РУО Иван Муцевски , шефове на държавни институции в Смолян и др.

Вирни се горе