Мадан се побратими с две общини

Мадан се побратими с две общини

Ръководителите на община Мадан и общините Пендик и Зейтинбурну – Република Турция подписаха съвместни протоколи за побратимяване с миньорския град,съобщиха от общината.

Официалното споразумение между кметовете бе подписано в рамките на тридневно работно посещение в съседна Турция. Подписите си под протоколите за побратимяване положиха кмета на община Мадан г – н Фахри Молайсенов и кметовете на община Пендик г-н Кенан Шахин и кметът на община Зейтинбурну – г-н Мурат Айдън.

На официалната церемония присъстваше и 14-членна делегация от представители на местния парламент в Мадан, водена от градоначалника.

Основни цели на подписването на протоколите е засилването на връзките между държавите и в частност между общините въз основа на взаимно зачитане на културните си ценности. Предвижда се организирането на социални, икономически, спортни дейности, както и на мероприятия, спомагащи за развитие и насърчаване на икономиката и туризма.

Една от следващите цели е насърчаването на социалната солидарност, специално сред младите хора, като ще се насърчи обмяната на опит на знания и идеи, студентски програми, както и организиране на мероприятия за съвместни дейности, свързани със спортни дисциплини. Страните като част от протокола също така ще разработват съвместни проекти за местно развитие, както и ще участват в проекти на ЕС . Взаимно ще се споделят добрите административни постижения от дейностите между двете страни.

Вирни се горе