Лятна буря причини щети по улиците в Смолян

Лятна буря причини щети по улиците в Смолян

Лятна буря придружена със гръмотевици и пороен дъжд прични щети в Смолян. Бурята се разрази около 14.00 часа на обяд, като дъжд продължава да вали вече четири часа. Вследствие на пороя в Смолян има затлачени дъждопреливни шахти с отпадъци, треви и кал. Наводнена бе и къща на улица “Димитър Благоев” в Смолян, която бе отводнена от служители на Областна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване",съобщиха от “Титан Клинър”.

По някои от стръмните улици в града има изнесена асфалтова настилка, както и наноси от камъни, които водата изнася от пътните банкети. Служители на почистващата фирма “Титан Клинър” по разпореждане на зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов започнаха разчистване на запушените шати, за да може дъждовната вода да се оттича.

От утре три екипа на фирмата започват обход в целия град, за да може да се изгребат наносите, попаднали в шахтите. С техника ще се почистват и наносите от камъни и пясък по улиците, които на места затрудняват трафика. Заради пороя реките в Смолян леко покачиха нивото си, но няма опасност от преливане. В града дъжд не бе валял от началото на месеца, а по време на жегите бяха отчетени 11 температурни рекорда на Рожен.

Вирни се горе