Лъскат и мият ударно Смолян

Лъскат и мият ударно Смолян

Продължава кампанията за пролетно почистване на Смолян и населените места в общината. Почивният ден и мекото време изкараха отново много смолянчани, които почистват районите около домовете си и жилищните блокове. До обяд във фирмата по чистота „Титан Клинър” бяха подадени над 20 заявки за предоставяне на чували и извозване на събрани отпадъци.

Активно се работи по улица „Първи май” в района на Военните блокове, улица „Димитър Благоев”, улица „Момина скала”, „Христо Христов”, „Гоце Делчев”, улица „Васил Райдовски”, „Елица”, „Грудьо войвода” и „Беклиица”. На пълен график работят четири водоноски, които мият улиците и в трите квартала, четири самосвала, три багера и над 30 служители по чистотата. До момента са извозени над 3000 тона пясък, около 10 тона клони и растителни отпадъци. По график се извършва и събирането на битовите отпадъци от кофите за смет в града и селата. На някои места се извършва и подмяна на съдовете за смет с нови. Приоритетно съдове се поставят на местата, където има изгорели или силно повредени. Управителят на фирмата Владимир Росенов обясни, че до 10 дни ще е готов анализ за състоянието на „Бобри”-те в града, тъй като заради тежката зима има множество опожарени и повредени съдове, които трябва да се подменят. Със затопляне на времето се увеличават и набезите по съдовете, като основно се крадат колелата им. Има и редица случай на обърнати кошове, а тази нощ „Бобър” от улица „Димитър Благоев” е бил хвърлен в река Черна.

Росенов обясни, че гражданите трябва да пазят съдовете, ако искат по-добра чистота и хигиена. „Не може да палим, чупим и крадем съдовете, защото няма как да се подменят всеки ден. Цената на съда е около 500лв. затова, когато не пазим трябва да се сърдим на себе си, а не на общината или „Титан”, посочи Росенов. Най-много опожарени кофи има в кв. Устово, а най-много повредени около главните улици. Има кошове, деформирани до неузнаваемост, в резултат на автомобилни катастрофи.

Вирни се горе