Красимир Даскалов:Над 35% ръст на туристите в община Девин, след пускането на реконструирания топлопровод за минерална вода

Красимир Даскалов:Над 35% ръст на туристите в община Девин, след пускането на реконструирания топлопровод за минерална вода

“Около 35-40% са се увеличили турстите в община Девин, след като бе пуснат реконструирания топлопровод за минерална вода от Беден през септември миналата година”. Това съобщи за SmolyanNews.com кметът на родопската община Красимир Даскалов.

“Всички хотели вече са захранени с топла минерална вода и функционират. Така, че отговорно мога да кажа, че в Девин вече не лъжат , че лекуват туристите с минерална вода, посочи градоначалника. Твърденията, които продължават да се тражират сега са абсолютно безпочвени, каза Даскалов. В момента се извършват ремонтни дейности на два от големите хотели в града, които до началото на активния сезон ще бъдат напълно обновени и реновирани. Единият от тях е Спа хотел "Девин” в центъра на града.

Продължават дейностите и по санирането на сградите по Националната програма. Така също очакваме и финансиране в размер на един милион лева за обновяването и ремонта на Културния дом в града, посочи кметът на Девин. С близо два милиона лева пък ще бъдат ремонтирани и редица общински пътища, съобщи Красимир Даскалов.

Вирни се горе