Конференция на тема: „АЗ и Бъдещето на Родопите, България, света...” ще се проведе в Смолян

Конференция на тема: „АЗ и Бъдещето на Родопите, България, света...” ще се проведе в Смолян

*Тази събота младите в Смолян ще напишат:

„АЗ и Бъдещето на Родопите, България, света…”*

Млади хора от област Смолян, политици, заинтересовани лица, представители на бизнеса и НПО, образователни институции (училища и университети) и организации, културни дейци, представители на читалища ще се съберат тази събота на конференция :„АЗ и Бъдещето на Родопите, България, света…”*

Конференцията ще се състои в Община Смолян, зала на МИКЦ „Аз Мога“, източно крило, етаж 6, от 12 до 14 часа. Участие ще вземат млади хора – активни и идейни, които търсят нещо различно, нещо яко за Смолян и региона! Малко „възрастни“ с младежки дух, които ще Ви провокират да дебатирате, мислите и представяте активно идеите и себе си!

Защо правим тази конференция?

Като част от реализацията на Младежки информационно-консултантски център, към Националната програма за младежки дейности подкрепена от Министерство на младежта и спорта събираме активни младежи, с отговорните институции и заинтересовани страни, за развитието на региона, чрез участието на младите хора.

Така показваме постиженията на младежите през годините, идеите и желанията им и възможностите за реализация в област Смолян. Конференцията дава тласък на пряка връзка между отговорните фактори в публичния сектор, заинтересованите страни от страна на бизнеса, училищата и университетите, НПО и гражданите, съвместно с младежите за постигане на устойчиво развитие и просперитет за всички в региона. По време на конференцията ще има кръгла маса, методи, като световно кафене и подходът от проблеми към решения, чрез които младите и всички заинтересовани страни на местно ниво могат заедно да определят визията си за развитие и ясно да дефинират нуждите си. Накрая конференцията ще завърши с представяния на проекти и идеи на участниците за развитието и просперитета на региона, които да бъдат включени в дневния ред на Общински съвет и другите отговорни институции, бизнеса и образователните и обучителни институции, с активното участие на младите.

Конференция за бъдещето на региона, младите хора и реализацията им в живота и на пазара на труда ще предостави и много информация за възможности за финансиране, реализация, обучение и професионално развитие на младите. На конференцията се събират всички резултати, проекти и дейности на младежите през годината, като ги представяме на обществеността на града, родителите и заинтересованите страни.

Очаквайте много идеи и информация за: финансиращи програми в сферата на НПО, бизнес и предприемачество, включително и всички възможности по програма конкурентспособност до края на годината. Включете се в конференцията и развиите идея за бизнес, промяна на средата или просто елате, за да се забавляваме заедно в съботния ден с идеи и интересни задачи и ситуационни игри, дебати и представяния.

Вирни се горе