Коледната елха грейна и в община Доспат

 Коледната елха грейна и в община Доспат

Елхата пред сградата на община Доспат грейна. Лошите метеорологични условия на 8-ми декември попречиха децата да изнесат празничната си програма, но пък това го направиха в петък 12 декември пред погледите на много родители, граждани и служители. С поздравление от името на Кмета на община Доспат и от името на Общинска администрация Доспат започна откриването на празничната вечер на площад „Първи май” – гр.Доспат, съобщиха от местната администрация. „Днес всички сме тук за да отбележим началото на новогодишните празници чрез символичното запалване на елхата.” , се казва в поздравлението. „Нека Новата 2015 година за всички вас да е по-добра и по-успешна от 2014 –та година. Нека Дядо Коледа да изпълни всички желания на децата, защото те са били послушни и да намерят под елхата подаръкът, който са искали. За нас най-големия подарък са детските усмивки, детския талант! Всички ние ви пожелаваме Весели празници и щастливо посрещане на 2015-та година.”

Първо се изявиха децата от НУ „В.Ваклинов” – гр.Доспат: в началото те представиха стихове, посветени на коледните и новогодишните празници. Техен р-л е г-жа Елка Халачева. След това бе изпълнението на песента „Детска планета” от четвъртокласничката Теодора Кабадаиева.

От детската градина пък децата бяха подготвили изцяло нови песнички и стихчета за празника. Децата представиха: Стихче за елхата, песента „Вижте как греят елхите”, песента „Джингъл бел”, но на български език, коледни стихчета, песничката „Дядо Коледа не спал”, руски стихчета, песничката „Дядо Коледа пристига”, новогодишна песничка „Малкия врабец” в изпълнение на Яница Ситова. Накрая децата завършиха с танца „Коледна фея”. Детският спектакъл бе под ръководството на г-жа Дилова, г-жа Чаушева, г-жа Савова и г-жа Бумбова. След това пя Фатма Касъклиева от школата по пеене при община Доспат с р-л Савка Сариева. Тя изпълни песента „Българска роза” и фолклорната песен „Домакине”.

След обратното броене от децата, елхата грейна, на фона на фойерверки и специалния музикален поздрав от родопската певица Савка Сариева. Тя зарадва гостите с китка от родопски песни, като отправи пожелания към всички за весело посрещане на Новата 2015-та година. На децата бяха раздадени лакомства от дядо Коледа.

Вирни се горе