Кметската сага в Неделино продължава

Кметската сага в Неделино продължава

Общинският в Неделино днес ще проведе извънредна сесия по искане на 9 съветници, които са членове на парламентарно представените партии. Поводът е върнатото дело от Върховният административен съд за изборните резултати в Неделино за ново разглеждане от Административен съд в Смолян, заради допуснати процесуални нарушения, съобщи зам.-председателят на ОбС Огнян Бабачев.

С разпореждане на съда от общината се изискват всички недействителни бюлетини от втори тур на местния вот през миналата година, както и списъците на жителите по настоящ адрес на територията на община Неделино.

Съветниците днес ще приемат декларация с призив до всички институции това положение в родопската община да приключи час по-скоро. Според съветниците кметската сага в Неделино е само в ущърб на нормалното развитие на общината.

„С отстраняването от длъжност на предишния кмет Стоян Беширов от съда, Неделино загуби 5-6 млн. лв. средства от различни програми, а сега вече пет месеца продължават съдебните дела за избора на кмет, които може да се проточат още дълго във времето. От тази сага неделинци само губят“, допълни Бабачев.

Вирни се горе