Кметът Николай Мелемов провери обекти, които се изпълняват по мащабния проект за Градска среда

Кметът Николай Мелемов провери обекти, които се изпълняват по мащабния проект за Градска среда

Кметът Николай Мелемов провери обекти, които се изпълняват по мащабния проект за Градска среда. С него беше и заместничката му инж.Мариана Цекова. На Стария стадион в Смолян се извършва ремонт на сградата на съблекалните, офисите на треньорите. Обособена е още една съблекалня на втория етаж. Подменено е изцяло електричеството, кабелите, поставено е ново ел.табло и изолация, сменена е цялата дограма. Покривът е готов, няма да има вече течове. Изграждат се и три тоалетни, като едната ще е приспособена за хора с увреждания. В ремонта на обекта участват изцяло смолянски фирми. Доволни сме от ремонтите дейности на този етап, строителството върви с бързи темпове, каза след огледа Мелемов.

Градоначалникът и заместничката му видяха как е изпълнено и строителството на новата детска площадка, която се намира точно до фитнес-игрището на стадиона. Изгражда се в срокове и многофункционалната спортна площадка, на която се извършват в момента ремонтни дейности. Започна цялостен ремонт и на Спортната зала в града. Предвиден е ремонт покрива на стария басейн в града. Градоначалникът отиде и на ул. „Снежанка” , от която на 1 октомври т.г. той даде старт на мащабния проект за 5,4 млн. лв. по Градска среда, финансиран по ОП „Регоинално развитие „ 2007-2013. Улицата е асфалтирана, изградени са и стълбища. Основното от което страдат смолянчани са лошите пътища, липса на детски площадки и затова този проект е много значим за града, поясни Мелемов. Той посочи, че е доволен от работата на фирмата –изпълнител „ИСА 2000”.

Припомняме, че обектите, които ще се изграждат по проекта са: зона за отдих ж.к. „Нов център”, рехабилитации на улиците „Хан Аспарух“, „Спартак“ и изграждане на прилежаща междублокова спортна площадка. “Рехабилитация на пътен възел при бул. „България” до ул. „Петър Берон”. Рехабилитация на група улици – „Снежанка“ I и II, „Грудьо войвода“ I и II, „Елица“ и изграждане на прилежаща детска площадка”. Включен е и допълнителен обект- реконструкция на ул. „П. Р. Славейков” . Фирмата трябва да изпълни ремонтните дейности по обектите за 7 месеца. Общата сума на проекта: 5 400 408 лв., а задължителния собствен принос на община Смолян е в размер на 249 994 лв. Общата цел на проекта е да повиши конкурентноспособността на градската територия на Смолян чрез подобряване на жизнената среда и осигуряване на условия за устойчиво икономическо и социално развитие.

Вирни се горе