Кметът Николай Мелемов получи Благодарствен адрес от Национално движение русофили

Кметът Николай Мелемов получи Благодарствен адрес от Национално движение русофили

Кметът Николай Мелемов получи Благодарствен адрес от Национално движение русофили /НДР/ за подкрепата при организирането и провеждането на Фестивала на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”. Отличието му бе връчено от областния председател на НДР Костадин Чаталбашев. В благодарствения адрес се казва: „Национално движение русофили за четвърти път организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”. Във фестивала участват хиляди деца от детски градини, ученици от всички възрасти и много млади хора. Стотици хиляди са тези, които като публика, приветстват изпълнението на стихове, песни, танци в детските градини, училища и читалища при областните, зоналните и финалния етапи.

Позволете ми да изразя нашата най-сърдечна благодарност, господин Кмете, че приемате за поредна година Фестивала в гр.Смолян да се провежда под Вашия патронаж. Това издига престижа и нивото на Фестивала в града и е заслужена награда за труда на участниците и техните ръководители. Ние сме Ви благодарни за Вашата подкрепа, която има реални измерения, като осигуряването на средства от кметството за транспорта на участниците от Смолян за Зоналния етап в гр.Велинград. Пожелаваме Ви, господин Мелемов, лично щастие и много успехи във Вашата благородна, трудна и отговорна работа”. Благодарственият адрес е подписан от председателя на Националния съвет на НДР Николай Малинов.

„Благодарим за подкрепата и съдействието, което получаваме от Вас и от госпожа Аръчкова и като цяло от община Смолян, за да се реализира за четвърта година този фестивал. Оценяваме това което правите за популяризирането на Фестивала на руската песен и затова, че втора поредна година се провежда под Вашия патронаж”, посочи Костадин Чаталбашев. Мелемов благодари за отличието, което получи и каза, че децата и младите хора са най-важни и са приоритет за него като кмет. Те трябва да растат щастливи, да се забавляват, изявяват и развиват своите таланти.

Вирни се горе