Кметът Николай Мелемов откри новата учебна година в Търън

Кметът Николай Мелемов откри новата учебна година в  Търън

Градоначалникът преряза лентата на новата многофункционална спортна площадка селото

Кметът Николай Мелемов поздрави учениците, преподавателите, родителите и първокласниците в с.Търън по повод откриването на новата учебна година. Градоначалникът преряза лентата на новата многофункционална спортна площадка в селото. Тя ще даде възможност на много млади хора да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време. Спортът възпитава и развива здравословния начин на живот на децата и подрастващите, посочи Мелемов. Обектът е финансиран от община Смолян. Спортната площадката е разположена на 1 декар площ, покрита е с изкуствена трева и е разчертана за волейбол, баскетбол, тенис на корт, футбол, хокей на трева. Кметът подари на малчуганите топки, ракети за тенис и други спортни пособия. Подаръци получиха и 11-те първокласници, които за първи прекрачиха прага на родното училище. Малките ученици най-много се вълнуваха на днешния ден и бяха подготвили богата музикална програма.

„ Радостен съм да бъда на вашия празник, защото няма по-хубаво нещо на този свят от това да бъдеш сред щастливи и усмихнати деца. Училището в Търън наистина е образцово. Вие учите в една прекрасна среда, имате иновативни кабинети, които ги няма в други училища. Пожелавам ви с лекота да усвоявате знанията и с уважение да се отнасяте към учителите, защото тази среда дължите на тях и директора на училището госпожа Димитрова. Играйте и се забавлявайте, защото за нас е много важно да растете живи и здрави, затова направихме и тази площадка. Създадохме всички условия, за да имате една успешна нова учебна година”, посочи в словото си Мелемов.

Учениците бяха поздравени и от директорката на училището Диана Димитрова и кмета на Търън Явор Говедаров. „ За нас днешния хубав празник е двоен, защото откриваме и новата спортна площадка за вас, младите хора. Това е поредното обещание от г-н Мелемов, което е изпълнено. Пожелавам ви здраве, успехи и попътен вятър”, каза Говедоров в приветствието си повод 15 септември.

След официалните приветствия 96 ученици прекрачиха прага на родното училище. В училищните тържества, по повод първия учебен ден, участва целият ръководен екип на община Смолян, директори на дирекции и експерти.

Вирни се горе