Кметът Николай Мелемов и общинското ръководство уважиха традиционния празник на Кутела

Кметът Николай Мелемов и общинското ръководство уважиха  традиционния празник на Кутела

Кметът Николай Мелемов и общинското ръководство уважиха традиционния празник на Кутела. Евродепутатът Владимир Уручев беше сред официалните гости на събитието. Прочутото с млечните си изделия село, отбеляза и четвъртия Здравен събор, организатор на който е председателят на клуб „Родопско здраве” д-р Тотко Найденов. Бяха представени в кулинарна изложба 15 традиционни родопски ястия, между които родопски клин, пататник, зелеви сърми, кутелска баклава и др., от които опитаха гостите на празника. Акцент в програмата беше изборът на Мис Крава. Журито присъди короната на млекодайната Надя, която е на 16 години и се съревноваше с още две претендентки. Красавицата получи един чувал фураж за награда,съобщи Виолета Филипова-пресцънтър на община Смолян.

Кметът Мелемов поздрави жителите и гостите на Кутела с празника, като им пожела да бъдат, живи, здрави и да имат много поводи да празнуват. Учудвам се, че има толкова млади хора, каза пред присъстващите и Уручев. Времената не са лесни, но като ви виждам колко сте задружни и усмихнати по-лесно ще намерите изход от всяка трудност. Вашето село ми напомня за моето в което съм роден. Честит празник и бъдете здрави, пожела още евродепутатът.

Поздрави поднесоха още зам.-областният управител Чавдар Фурлански, секретарят на община Смолян Замфир Копчев и кметовете на близки до Кутела населени места.

Ако искате да смените сивотата на града с красотата на природата заповядайте винаги при нас, каза в поздрава си кметът на селото Емил Стоянов. Той призова да се работи за развитието на Кутела, защото жителите го заслужават – те са добри, трудолюбиви и родолюбци. Кметът каза още, че тук живеят 373 души, но по време на празника стават 700. Затова беше приготвен курбан за всички. Гозбата включваше 300 кг телешко и овче месо.

След официалната част за доброто настроение на всички се погрижиха оркестър „Марица”, самодейците от местното читалище „Зора” и учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Момчиловци.

Вирни се горе