Кметът Николай Мелемов даде старт на инициативата "Да засадим дърво"

Кметът Николай Мелемов даде старт на инициативата "Да засадим дърво"

Кметът Николай Мелемов даде старт на инициативата „Да засадим дърво”, която се проведе днес от 11.00 часа в определените за озеленяване площи зад Родопския драматичен театър,съобщи Виолета Филипова.

В инициативата се включиха: зам.-кметът Марин Захариев, директорът на РИОСВ Елен Минчев, зам.-шефът Южно централно държавно горско предприятие Ивайло Исаев , кореспондентът на в. „24 часа” Валентин Хаджиев, ученици от ПМГ и още 10 смолянски училища.

Фиданките са осигурени от горския разсадник на ДГС –Смилян.

Поради големия интерес от страна на граждани, община Смолян осигури допълнително дръвчета, които се раздадоха на желаещите да ги засадят в дворове и междублокови пространства.

Инициативата е част от националната кампания „Да засадим дърво” организирана от вестник „24 часа” по повод 21 години от създаването му. Партньори са : МОСВ чрез Оперативна програма „Околно среда” заедно с Министерството на земеделието и храните. Проявата е по повод Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя – прекрасен повод да го отпразнуваме заедно”.

Освен Смолян в събитието се включиха още 20 български града. Местата за залесяване се определиха от съответните общини, фиданките се предоставиха от Министерството на земеделието и храните чрез регионалните му структури в съответните градове. Координатори на събитието бяха регионалните инспекции по околната среда и водите

Днес, един ден преди Деня на Земята, бяха посадени 21 нови горички. Всяка от тях ще бъде от по 100 фиданки, или общо 2 100 нови дръвчета ще разкрасят градовете.

Вирни се горе