Кметът награди участниците от община Доспат в първата национална викторина по безопасност на движението

 Кметът награди участниците от община Доспат в първата национална викторина по безопасност на движението

Кметът награди участниците от община Доспат в първата национална викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”,съобщиха от общината.

На 18 февруари от 14,30 часа в СОУ „Д.Благоев” – гр.Доспат се проведе общинският кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” в рамките на община Доспат. Участие взеха общо три отбора: ОУ „Н.Вапцаров” – с.Барутин, ОУ „Хр.Ботев” – с.Късак и СОУ „Д.Благоев”. Той се организира с дейното участие на СБА – Смолян, с председател Костадин Перпериев. В него участваха ученици във възрастовата група от V до VIII клас, а листовките съдържаха въпроси от учебното съдържание, изучавано в часовете по безопасност на движението.

За жури във всяка община са поканени представители на РПУ, инструктори и представители на общинските комисии по безопасност на движението. Журито за община Доспат включваше: Яким Барутински – преподавател по безопасност на движението, полицаи Деян Филипов и Валентин Уручев, гл. експерт ОКМСДПП в община Доспат инж.Веселин Калфов и ръководителите по безопасност на движението на съответните отбори. Отборите – победители от общинския кръг на викторината „Да запазим децата на пътя” ще участват в областния кръг, който ще се проведе през м. април т.г. Тогава ще бъде излъчен участникът от Смолянска област в националния етап на викторината, който ще се състои в периода 14-16 май в гр. Бургас. Победител за община Доспат е отборът на СОУ „Д.Благоев”, на второ място е ОУ „Н.Вапцаров” – с.Барутин, а на трето място се класираха учениците от с.Късак.

Всеки участник във викторината получи награда и подписана грамота от Кметът на общината Антим Пържанов. Националната викторина по безопасност на движението „Да опазим децата на пътя” е част от Националния календар на МОМН за извънкласни дейности за учебната 2012/2013 г. и допринася за изграждането у учениците на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. За първи път тази година, освен общински, се провежда и училищен кръг на викторината за ученици от I-ви до IV-ти клас, а резултатите от него ще се обобщят в РИО – Смолян.

Вирни се горе