Кметът награди доброволец от Доспат за принос в опазването на околната среда

Кметът награди доброволец от Доспат за принос в опазването на околната среда

С благодарствена грамота кметът на община Доспат инж.Елин Радев удостои 63 годишния Реджеп Асанов Куцлев от гр.Доспат. Грамотата му се присъжда за големия му принос в опазването на околната среда в общината.

Защо получава Реджеп Куцлев – Драгия /така го наричат още/ това признание от кмета? С какво се занимава? Това разказа за читателите на “Вестник на община Доспат”:

Реджеп системно почиства на доброволни начала пътя от боклуци и от клони, особено в местността “Събора”. “Искам да е чист града, боклуците да не дразнят туристите”, каза Куцлев. Особено старание и труд той полага в подкрастването на клоните от онези дървета, които пречат на величествената гледка към язовир “Доспат”. За Събора пък почиства онези клони от дървета, предимно ели, които пречат на хората да вървят изправени и да сядат на поляната.

Клоните от елите, той ги събира на едно място и след това от общината ги отстраняват.

Попитан защо прави всичко това, Куцлев ни отговори: “Дразни ме всичко това, което пречи на гледката към язовира”, но не пропусна и да отправи следния призив към жителите и гостите на община Доспат: НЕКА ВСИЧКИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ЧИСТОТАТА, ЗА ДА ОПАЗИМ ПРИРОДАТА КРАСИВА!

:

Вирни се горе