Кметът на Златоград отличи представители на местния бизнес за принос в развитието на общината

Кметът на Златоград отличи представители на местния бизнес за принос в развитието на общината

За поредна година, на 27.12.2016г., по инициатива на Кмета на Община Златоград, се проведе среща-коктейл между местната власт и бизнеса в Община Златоград. На мероприятието се обсъдиха предизвикателствата и възможностите, пред които работодатели, предприемачи, жители на Община Златоград, и местна управа са изправени и трябва да преодоляват заедно. Кметът Мирослав Янчев изказа своята признателност и благодарност към всички, които са избрали да развиват бизнес и да осигуряват работни места в Златоград, въпреки трудностите, пред които са изправени малките, планински населени места. Приветствие към гостите отправи и Областният управител на област Смолян – г-н Недялко Славов.

Местната власт, в знак на признателност към активността на местния бизнес, награди местните предприемачи, допринесли за развитието на важни дейности с обществено значение, които с реализираните си проекти и идеи се доказали като партньори на Община Златоград във водените от нея политики.

Приз „Млад предприемач” за 2016 година се връчи на Виктория Чомезова за къща за гости „Родопско кътче” с. Аламовци, която със своята предприемчивост и активност доказа, че и в малките населени места могат да се реализират смели идеи и инвестиции.

Приз „Иноватор на годината” се връчи на „Екоефекти” ЕООД за прилагането на иновативна система за разделно събиране на отпадъците, която е основен приоритет в работата на местната власт. Разделното събиране на отпадъци е нова възможност да бъдем по-отговорни, както към природата, така и към самите нас, хората, като ползватели на нейните ресурси.

Приз „Дарител на годината” в сферата на спортните дейности, се връчи на „Спийд маркетинг” ЕООД – „Бялата къща”, за указната важна подкрепа при провеждането на детския турнир по футбол през 2016г. „Шампион на шампионите”.

Приз „Партньор на годината” бе даден на „Интернешънъл Асет Банк” АД, като единствената финансова институция, която повярва в Община Златоград, за реализацията на местните политики и приоритети.

Приз „Инвеститор на годината” за 2016 година се връчи на „Текстар 2012” ООД, които са декларирали в Общината най-голяма сума за бизнес инвестиция през изминалата година, което е доказателство за смело предприемаческо мислене, с ясна визия и конкретни, работещи идеи.

Приз „Туристически обект” на 2016 се присъдиха на стаи за гости „Еммар” град Златоград и стаи за гости „Антоанета 11” ЕООД град Златоград, които впечатляват гостите си с уникалния стил и модерна визия и са декларирали в Общината най-голяма сума за инвестиции през годината, с което заслужено печелят наградата в тази категория.

За настроението на всички гости на срещата се погрижи Танцов състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета – 1908”, град Златоград.

Вирни се горе