Кметът на Смолян и представители на работодателски организации подписаха споразумение за удължаване на платения годишен отпуск за 2020г.

Кметът на Смолян и представители на работодателски организации подписаха споразумение за удължаване на платения годишен отпуск за 2020г.

Споразумение за удължаване на платения годишен отпуск за 2020г. За педагогическите специалисти в детските градини в община Смолян беше подписан на 2 юли 2020г. Допълнителното споразумение към Колективния трудов договор, беше подписано от кмета на Община Смолян Николай Мелемов и представители на работодателски организации:

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България се представлява от председателя на общинската организация г-н Николай Колев, Сдружение на директорите в средното образование в РБ, общинска организация, представлявана от председателя г-жа Юлияна Гавазова. Споразумението беше подписано и от представителите на Общинските организации на Синдикатите в страната: Синдикат на българските учители към КНСБ, председател инж.Мария Жайгарова, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, председател г-н Милко Пиперков

-Независим учителски синдикат към КНСБ, председател г-жа Радка Янчева. Допълнителният отпуск за педагогическите специалисти от детските градини в община Смолян е във връзка с последиците от обявеното извънредно положение, а споразумението е подписано съгласно нормативните разпоредби на Кодекса на труда и Колективния трудов договор за системата на предучилищното и училищно образование от 08.06.2020г. От 10 работни дни допълнителен платен годишен отпуск над договорения размер по чл. 40, ал.1,т.3 от Колективния трудов договор ще се възползват всички педагогически специалисти в детските градини, членове на синдикатите и работодателските организации, страни по споразумението.

Вирни се горе