Кметът на общината награди участниците в конкурса за проект „МОЯТ ГРАД СЕ ПРОМЕНЯ И АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ТУК, ЗАЩОТО...! ”

 Кметът на общината награди участниците в конкурса за проект „МОЯТ ГРАД СЕ ПРОМЕНЯ И АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ТУК, ЗАЩОТО...! ”

Кметът на община Мадан връчи наградите на участниците в конкурса за проект на тема „МОЯТ ГРАД СЕ ПРОМЕНЯ И АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ТУК, ЗАЩОТО…! ” Община Мадан организира инициативата за първи път. Идеята е да се насърчат творческите изяви на децата и младите хора, като им бъде дадена възможност да покажат тяхното виждане за живота , бъдещето и развитието на града, да представят идеите си за популяризиране на община Мадан като място, което заслужава да бъде посетено. Повод за инициативата са положителните промени на територията на цялата общината в сферата на образованието, културата, туризма и инфраструктурата.

Темата предизвика интерес и мотивира креативните участници, разделени в четири възрастови групи – до 4 клас, от 5-ти до 8-ми клас, 9-ти до 12- ти клас и над 18 години да се включат в надпреварата с различни проекти.

Градоначалникът лично връчи грамоти и парични награди както на отличените, така и на всички останали участници. Той се обърна с приветствие към всички и им благодари за интереса и за отделеното време за подготовка и участие в конкурса. Кметът заяви още , че е обнадежден и щастлив от факта, че все повече деца, ученици и млади хора активно участват в обществени прояви, свързани с промените в общината като цяло и подчерта, че ще се радва и в бъдеще да вижда активното участие на младите хора във всички събития, свързани с развитието на Мадан.

Проектите на всички участници ще бъдат изложени на Празника на града и ще могат да се видят от всички желаещи.

Вирни се горе