Кметът на община Османгази Мустафа Дюндар даде ифтар за близо 700 души в село Късак

Кметът на община Османгази Мустафа Дюндар даде ифтар за близо 700 души в село Късак

Кметът на община Османгази Мустафа Дюндар даде ифтар за близо 700 души в село Късак, община Доспат. Той беше един от многото официални гости на тържествената вечеря по случай свещения месец Рамазан.

Наред с Дюндар, на събитието присъстваха още Главния мюфтия на България Мустафа Хаджи, Районните мюфтии на Смолян и Благоевград, представители от северна Гърция, кметът на община Доспат инж.Елин Радев и много гости от община Доспат и съседни общини.

Преди началото на ифтара беше проведена кратка празнична програма от деца, които се обучаван в Коран-курс към Джамията в село Късак.

Изказвания направиха кметът на Османгази Мустафа Дюндар, който спомена в речта си, че корените му са от Северна Гърция, Главният мюфтия и други гости. След официалната част двамата кметове обсъдиха възможностите за сътрудничество между общините Доспат и Османгази в различни области. Приятно изненадани бяха присъстващите, че кметът на общината уважава мащабното събитие, “за пръв път” по техните думи.

Организацията на събитието беше на високо ниво от страна на местното джамийско настоятелство.

Кметът на община Доспат инж.Елин Радев ще даде ифтар по случай месец Рамазан в джамиите във всички населени места: днес в селата Барутин, Црънча, Бръщен, Любча и Чавдар, а утре в двете джамии в Доспат и Късак, съобщи вестник на община Доспат.

Вирни се горе