Кметът на Неделино Стоян Беширов спечели приза "Кмет на гражданите"

Кметът на Неделино Стоян Беширов спечели приза "Кмет на гражданите"

На тържествена церемония в курортен комплекс Албена бяха наградени кметове на общини от Република България, взели участие в Първия национален конкурс „Кмет на годината“, организиран от Порталът на българските общини Kmeta.bg .

За радост на жителите на община Неделино, в категорията на конкурса „Кмет на гражданите“ беше номиниран и награден Стоян Беширов – кмет на общината. Той получи и специалната награда на гражданите от страната и чужбина, съпроводена с грамота и приз. “Кмет на гражданите” бе единствената категория в конкурса, в която гражданите имаха възможност да дадат своя глас за най-успешния според тях градоначалник.

Огромната подкрепа, която получи Стоян Беширов от гражданите на община Неделино и от цялата страна, беше за неговата всеотдайна работа като градоначалник и човек за решаване проблемите на хората. Гражданите оцениха по достойнство усилията му за подобряване инфраструктурата на община Неделино, за развитие на социалната политика и увеличаване на заетостта, за борбата му с последиците от природните бедствия, за развитие на образованието и културата… Чисто човешкото му отношение и съпричастност към ежедневните тревоги на гражданите го утвърди не само като лидер на местната общност, а и като държавник – техен закрилник и гарант.

Победители в останалите категории на конкурса “Кмет на годината” са градоначалниците на София, Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Стара Загора и Разград. Постиженията им бяха отличени от техните колеги. Всички 264 кметове на общини в страната имаха право да гласуват в излъчването на победители в различните категории на конкурса.

Церемонията беше излъчена по БНТ снощи – 14 октомври.

Вирни се горе