Кметът на Неделино посрещна Генералния консул на Турция в Пловдив

Кметът на Неделино посрещна Генералния консул на Турция в Пловдив

На официална визита вчера в Община Неделино беше Генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсейин Ергани.

eПо време на посещението си той осъществи среща с Кмета на Община Неделино г-н Боян Кехайов, на която присъстваха още общински съветници, представители на бизнеса и общественици. В рамките на срещата Кмета на общината представи накратко характеристиките и особеностите на общината и региона и запозна Генералния консул с възможностите за развитие на родопската община. От своя страна, консулът сподели впечатленията си от красивата природа, от топлото посрещане на домакините, от добронамереността на хората, с част от които той беше на петъчна молитва в централната джамия на гр.Неделино.

Част от темите на срещата при кмета бяха насърчаване на инвестициите в общината, културния обмен , доброто сътрудничество и туризъм.

Обсъдена беше и възможността за побратимяване на Община Неделино с турски общини, както и реализация и изграждането на инфраструктурни обекти на територията на общината. След официалната среща Генералния консул прие поканата на кмета за съвместен официален обяд. В знак на взаимно уважение двамата си размениха символични подаръци.

Вирни се горе