Кметът на Доспат мисли да открие болница в града

Кметът на Доспат мисли да открие болница в града

Ще открием болница в град Доспат, заяви кметът на общината Антим Пържанов днес. Той допълни, че идеята я обмисля по принцип отдавна, но за евентуално реално откриване на практика се е родила днес, съобщава вестник на община Доспат.

Антим Пържанов съвместно с д-р Красимир Събев управител на новоучреденото дъщерно дружество за Девин на смолянската болница са одобрили идеята да открият болница-филиал на смолянската в град Доспат.

Два са възможните варианти за място, където ще е болницата в гр.Доспат – в сградата на бившата В и К или в сградата на ПГ „В.Левски”, която е на 10 етажа и в момента се ремонтира генерално. Това ще кажат органите, от които зависи отварянето на болницата. Градоначалникът се ангажира, че общината ще направи всичко възможно да осигури нормални условия за функционирането на болница в града-ще се осигурят средства както от община Доспат, така и от дарителски кампании.

Пържанов смята да предложи идеята веднага на предстоящата сесия на Общински съвет – Доспат, който да одобри идеята и да получи пълномощия.

Д-р Събев каза, че естествения център за болница по принцип е Девин, но болница в Доспат също би могла да осигури здравна помощ за населението от общините Девин, Доспат и Борино. Проблем за откриване на болница в Девин е липсата на сграда за разкриване на лечебно заведение – сградата на болницата е под възбрани и запори, заради предни периоди.

Д-р Събев изрази готовност пред общинските съветници в Доспат да обоснове идеята заедно с кмета Пържанов. Той каза още, че болницата ще бъде обезпечена със специалисти, защото интерес има – към днешна дата молбите за работа са общо 44.

Вирни се горе