Кметът Мелемов се срещна с представители на ДНЕС и обсъдиха важни проблеми

Кметът Мелемов се срещна с представители на ДНЕС и обсъдиха важни проблеми

Координационният съвет на Гражданско сдружение ДНЕС-Смолян се срещна с кмета на община Смолян Николай Мелемов. На срещата бяха обсъдени проблеми, свързани с високата безработица и произтичащите от нея миграционни процеси, недостатъчната ефективност на административните услуги, проблемите в здравеопазването, ограничените възможности за развлечение, спорт и почивка, съобщиха от общината.

Обсъдени бяха конкретни предложения – всички обществени поръчки да бъдат прозрачни и да се възлагат с предимство на фирми от гр. Смолян и от общината, да се осигури зала за изложение на занаятчийски произведения, в която хората, които надомно ги изработват, да търсят пазар. Също така собствениците на гаражи да паркират своите автомобили в гаражите си и ако това не се случва, да плащат такса за паркиране на общината, да се изградит детска площадка в междублоковото пространство на 17-ти, 18-ти, 19-ти, 20-ти, 21-ви и 22-ри блокове на ул. „Зорница”, Нов център, да се възстанови автобусна линия №6 с маршрут: ул.”Чилингирска” -завод „Арексим” и линия №16 с маршрут: кв. „Петровица”-завод „Арексим”.

Кметът Николай Мелемов заявил, че вече търси решения на тези проблеми и подписа „Съгласие за сътрудничество” с представителите на ГД ДНЕС-гр. Смолян.

Вирни се горе