Кметът Мелемов след наложена му санкция от АДФИ : „Единственият потърпевш съм аз.Парите не са изгубени, а са вложени за ремонт на улици”

Кметът Мелемов след наложена му санкция от АДФИ : „Единственият потърпевш съм аз.Парите не са изгубени, а са вложени за ремонт на улици”

Два акта в размер на общо 1300 лв. е платил лично кметът на Смолян Николай Мелемов след наложена му санкция от Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ , защото е използвал не по предназначение средства, отпуснати целево от държавния бюджет за изграждане на пътни участъци до селата Виево и Сивино. Единственият потърпевш съм аз, парите не са изгубени, а са вложени в Общината за ремонт на улици, каза Мелемов, съобщиха от общинската администрация.

Средствата, от целевата субсидия в размер на 533 250 хил.лв. е трябвало да се използват за ремонт на два пътя до Сивино и Виево. На практика те са изразходени за извършени СМР на смолянски улици – асфалтиране на „Заводска” и „Превала” , ремонт на „Деспот Слав”, „Гимназиална”, асфалтиране в Дунево, изкърпване на пътя Смолян-Дунево и направен подход към стадиона в Смолян. , ремонт на ул.”Евридика” и подход към блок „Невястата”12, ремонти на улиците „Дичо Петров” и „Бузлуджа”, „Кольо Шишманов”, „Грудьо войвода”, „Чан”, „Студентска” и „Димитър Благоев”. Проверяващите от АДФИ са съставили два акта на кмета Мелемов, защото извършените и изплатени видове работи по фактурите не са изразходвани по предназначение, а именно за пътните участъци до Сивино и Виево. „От 2008 г. договори за тези два пътни участъка имаше с „Виастройинженеринг”, които бяха със запорирани сметки и с тези средства щяхме да покрием задълженията им към НАП. Фирмата изпълнител нямаше да може да свърши нищо. Договорите с нея са заварени от предишното общинско ръководство. Затова решихме да направим улици в Смолян. Няма да обжалвам съставените актове, коментира Мелемов.

Вирни се горе