Кметът Мелемов ще подари гайда на Христо Стоичков по повод бенефиса му „50 години номер 8“

Кметът Мелемов  ще подари гайда на Христо Стоичков по повод бенефиса му „50 години номер 8“

Кметът Николай Мелемов ще подари гайда на Христо Стоичков по повод 50-годишния му юбилей и посветения на него бенефис „50 години номер 8“. Ръководителят на „101 каба гайди” Костадин Илчев ще връчи подаръка от името на градоначалника, както и поздравителния адрес. Вече стана ясно, че 88 наши гайдари ще открият футболното шоу на Камата „50 години номер 8". Юбилейният мач на Стоичков е на 20 май на Националния стадион „Васил Левски". В поздравителния адрес до легендата ни във футбола, Мелемов казва: „Приеми най-искрени поздрави от всички жители на Смолян, които се обръщат към теб като към носител на най-високото отличие на Община Смолян – званието “Почетен гражданин на Смолян”, с най-сърдечна благодарност. Благодарим ти, че донесе най-големия успех на българския футбол – бронзови медали от Световното първенство в САЩ през 1994 г. и голмайстор.

Благодарим за гордостта, че българин е ставал шампион на Европа. Благодарим за щастието, че българин прегърна най-високото индивидуално отличие в най-великата игра – футбола – „Златната топка“.

На легендата на световния футбол, на кавалера на „Златната топка“, на най-популярния българин, на световния посланик на добра воля, на футболиста, който с усърдие, с вдъхновение, с чиста любов, с твърда вяра, с неугасваща надежда за победа и с огромен спортен талант написа най-красивата българска футболна приказка, искаме да кажем:

Щастливи сме, че сме твои съвременници! Желаем ти от сърце здраве, нови победи в живота и нови срещи със Смолян и Родопите,” се казва още в поздравителния адрес на Мелемов до Камата.

Вирни се горе