Кметът Мелемов се срещна с турския посланик Арамаз

Кметът Мелемов се срещна с турския посланик Арамаз

Контактите ни с Турция са много интензивни и ще продължим да ги задълбочаваме, заяви днес кметът Николай Мелемов на среща с турския посланик Исмаил Арамаз в община Смолян. Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат е водил разговори с външните ни министри за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи, съобщиха от пресцентъра на общината.

Мелемов запозна Негово Превъзходителство и с връзките с побратимените ни градове – Пендик, Ялова, а сега сме и в процедура по побратимяването ни с Одрин. Частен спортен лицей от Бурса е изявил желание през лятото възпитаниците му да спортуват в Смолян. Кметът предложи сътрудничество в областта на животновъдството, туризма и дърводобива. Посланик Арамаз благодари на Мелемов за усилията му в облекчаване на визовите процедури и каза, че ще съдейства за организиране на бизнес делегации, които са много полезни за развитието на икономическите отношения между двете страни. Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция.

Първата стъпка я направихме с днешното си посещение, посочи турският посланик. С малко търпение бъдещето на България е светло. Трудолюбиво население имате, чисти води и земи и развит туризъм. Правителството на България популяризира всичко това, имате и финансова дисциплина, каза в края на срещата Негово Превъзходителство. “Аз съм впечатлен от трудолюбието на турския народ”, допълни от своя страна Мелемов и покани дипломата отново да посети Смолян, за да разгледа забележителностите на региона ни.

В срещата участваха още турският консул в Пловдив Рамис Шен, зам.- кметът Марин Захариев и секретарят Замфир Копчев.

Вирни се горе