Кметът Мелемов проведе работна среща с Клинър ООД и работната група, създадена с решение на Общинския съвет

 Кметът Мелемов проведе работна среща с Клинър ООД и работната група, създадена с решение на Общинския съвет

Днес се проведе работна среща между кмета Николай Мелемов, ръководството на „Клинър” ООД и работната група, създадена с Решение № 61/25.01.2016 г. на Общински съвет – Смолян. В срещата взеха участие управителят на „Клинър” ООД Христо Христов, представителят на собствениците Величко Минев, председателят на Общинския съвет Славка Каменова, съветниците Екатерина Гаджева и Костадин Василев /членове на работната група/ и Димитър Николов.

Присъстващите се запознаха с предоставените протоколи за извършените дейности по сметосъбиране и сметоизвозване на други общини, близки като население до община Смолян. Установи се, че дейността се отчита по друг начин – брой вдигнати съдове и на тон.

По време на работната среща се взеха следните решения. Опериращата фирма да разработи и предложи няколко сравнителни варианта, от които да се избере най-добрия за отчитане на дейността, качеството, отчетността и прозрачността. Общината да отправи питане към Агенцията за обществени поръчки по какъв начин да бъде променен договора с цел оптимизиране на цената и опростяване на отчетността. Да поиска опит от други общини, за да може да се направи сравнение. В рамките на един месец да се определи дата за следващата среща.

Вирни се горе