Кметът Мелемов пред военните: „С доброто сътрудничество и вашата помощ, вие сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани”

Кметът Мелемов пред военните: „С доброто сътрудничество и вашата помощ, вие сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани”

Кметът Николай Мелемов поздрави военнослужещите от 101 –ви Алпийски батальон в Смолян, които честват днес Деня на храбростта и 6 май – Празник на Българската армия. Свещеник Запрян Шиков отслужи водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование. След това се проведе тържествено събрание във Военния клуб. „Този ден е добър повод още веднъж да оценим високо не само професионалната дейност на 101-ви алпийски батальон и поделение 28330 като част от Сухопътните войски на Българската армия, но и вашето значимо присъствие в много важни сфери на обществения живот на Община Смолян. Благодарим ви доброто сътрудничество, за помощта, която оказвате на населението за справяне с проблемите, предизвикани от природни бедствия и пожари. Батальонът участва във всички най-мащабни прояви от културния календар на общината, свързани с честването на бележити дати на историческата ни памет, следвате достойно примера на нашите предци за съхраняване честта и традициите на Българската армия за следващите поколения. Така показвате, че сте отговорни за бъдещето на страната ни. Затова сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани.

От сърце Ви пожелавам здраве и сили за успешна работа, професионални постижения, лично и семейно щастие! „ посочи Мелемов в поздравителния си адрес към военнослужещите.

Командирът на батальона подп.Кацаров каза в словото си, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътни войски. Нашият батальон продължава да участва в мироопазващи мисии. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания. За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от батальона.

Вирни се горе