Кметът Мелемов поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ при откриването на новата академична година

Кметът Мелемов поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ при откриването на новата академична година

„Щастлив съм, че мога да Ви поздравя с началото на новата академична учебна година. Филиалът на Пловдивския университет е едно от най- уважаваните, реномираните и авторитетни учебни заведения в Смолянска област. Вие сте призвани със своя труд и знания да поддържате високото ниво”, каза в словото си кметът Николай Мелемов, който бе гост на откриването на академичната учебна година във Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” в Смолян. На преподавателите той пожела здраве, спокойствие и ползотворна година. Градоначалникът посочи, че обществото е в дълг към образованието и трябва да им отдаде дължимото в отговорната мисия при обучението на младите хора.

Мелемов пожела на студентите с лекота да изучават учебния материал, да бъдат амбициозни, любопитни и да натрупат приятни емоции, които да им останат за цял живот.

Новата академична година беше открита тържествено с химна на България. „Да си пожелаем здраве и сили, за да посрещаме предизвикателствата, да сме удовлетворени от постигнатото, но и непрестанно да търсим нови академични хоризонти”, пожела в словото си към студентите и доц. д-р Елена Николова. Директорката на Филиала проф. д-р Евгения Иванова посочи, че това е 53-ият випуск на висшето училище. ПУ качествено обучава 20 000 студенти по природни, хуманитарни, обществени и икономически науки в своите девет факултета, два филиала, един департамент и един колеж. Университетът има официално институционална акредитация с отлична оценка от 2011 г. и акредитации по всички направления, което позволява да провежда обучения във всички образователни степени. Студентите се обучават по 28 акредитирани професионални направления в над 100 бакалавърски специалности и над 120 магистърски програми.

Проф. Иванова нарече студентите част от многобройното университетско семейство, които ще се обучават във втория по големина класически университет в страната какъвто е Пловдивският.

Вирни се горе