Кметът Мелемов посрещна Мариела и Калин, които се представиха достойно на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът Мелемов посрещна Мариела и Калин, които се представиха достойно  на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът Николай Мелемов посрещна Мариела Налбантова и Калин Георгиев, които участваха в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия, 2017. „Когато ви изпратих бях убеден съм, че ще представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Ще продължим традицията да подпомагаме участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви”, каза градоначалникът на Смолян. Той подари спортни екипи на нашите участници и им пожела да са здрави и още спортни успехи. Мариела и Калин споделиха, че на Световните игри са открили нови приятели, забавлявали са се истински и са останали очаровани от пистите.

Директорката на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян Мария Семерджиева посочи, че е горда със своите възпитаници, които се представиха достойно и спечелиха златни медали. Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие. Семерджиева припомни, че от 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на Спешъл Олимпикс. От 11 състезатели в националния ни отбор, 2 бяха от Смолян и двама от Чепеларе.

От 14 до 25 март в игрите взеха участие 3000 атлета, 1100 треньора, 3000 доброволци и 500 официални лица от 110 държави. Мариела е възпитаник на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, където преди години се даде началото на регионалните игри на „Спешъл Олимпикс. Момичето е 13 години и се състезаваше в дисциплината „Алпийски ски”. Калин е ученик в СУ „Отец Паисий” в Смолян. Той е на 15 години и се състезаваше в дисциплината „Ски бягане”, в която завоюва два златни медала.

На събитието по посрещането на нашите олимпийци присъстваха директорите на ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” и на СУ „Отец Паисий”, родители, учители и деца от Ресурсния център, които се радваха на достойното представяне на нашите олимпийци.

Вирни се горе