Кметът Мелемов назначи млади специалисти на работа в община Смолян по програмата „Старт на кариерата”

Кметът Мелемов назначи млади специалисти на работа в община Смолян по програмата „Старт на кариерата”

Кметът Николай Мелемов назначи трима млади специалисти на работа в общинската администрация по програмата „Старт на кариерата”. Преди началото на първия им работен ден, градоначалникът ги прие в кабинета си и им пожела успешна реализация, да натрупат професионален опит и развият трудовите си качества. Мелемов каза, че за община Смолян е важно да работят млади, инициативни и образовани хора. Зам.-кметът Марин Захариев ги закичи с мартенички и ги поздрави с Баба Марта.

Младите висшисти са назначени в различни дирекции на длъжност „младши експерт”. Елена Балабанова е в дирекцията „Обществени дейности и заетост”. Виолета Ангелова в „Устройство на територията и общинска собственост”. Росена Чепишева е в дирекцията „Правно-нормативно обслужване”.

Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата са били регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ като безработни или заети лица и след подбор се разпределят според специалността, която са завършили, посочи секретарят Момчил Николов. Младите специалисти ще работят 9 месеца. При добри резултати, след изтичане на срока, всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място.

Община Смолян е дала 10 заявки в дирекция „Бюро по труда” и по Програмата за заетост и обучение.

Вирни се горе